Taking too long? Close loading screen.
LOADING WEBSITE

Aiki-jūjutsu

Aikijujutsu is een Japanse krijgskunst waarvan de basis al meer dan 1000 jaar geleden gelegd werd. Puur fysisch betreft het een krijgskunst die gebruik maakt van klemmen, worpen, verwurgingen, verdraaiingen en atemi. De technieken werden o.a. ontwikkeld in feodale jujutsuscholen en in zwaardscholen.
Het systeem is gebaseerd op het geen-weerstand-bieden aan de kracht van de tegenstander. De persoon die de techniek uitvoert, tracht controle te krijgen over de aanvaller door de aangeboden energie (de aanval) over te nemen en te gebruiken tegen de aanvaller zelf. Opvallend zijn de circulaire bewegingen en de flexibele geest van de verdediger. Het streven naar een technisch correcte en mentaal beheerste uitvoering, maakt een overmatig gebruik van kracht overbodig.
Aikijujutsu is in essentie een defensieve krijgskunst.
Het lichaam en de geest worden getraind om enkel te reageren wanneer het echt niet anders kan. Hoewel men in onze school hoofdzakelijk ongewapend traint, wordt wapentraining niet verwaarloosd. De wapens zijn de bokken (houten replica van een zwaard), de tanto (houten replica van een dolk), de tambo (wapenstok van ongeveer 30 cm), en de jo (houten staf van ongeveer 1,28 m).
aikijujutsu

Waar

Taka-dōjō
Zusters Van O.L. Vrouwstraat 49, 2170 Merksem

Wanneer

Vr: 19:00 – 20:45

Contact

Sensei Mees Patrick
patrick.mees@hotmail.com
Mobiel: +32 486 07 14 01