Taking too long? Close loading screen.
LOADING WEBSITE

Jū-jutsu

Ju jitsu en Jiu jitsu wordt in veel lectuur door elkaar gebruikt. Omdat het eigenlijk maar vernederlandste woorden zijn heeft het wel of niet gebruiken van de ‘i’ geen belang. Ju jitsu is een zeer oude krijgskunst . Ju-jitsu was echter de secundaire manier van vechten aangezien men zo zeer vertrouwde op het zwaard. Ze vormt de basis en de voornaamste inspiratiebron van de zogenaamde DO – sporten (judo, aikido, karate-do, kendo, …).
De ju-jitsuka wordt een mooie synthese aangeboden van deze gevechtssporten die ontwikkeld zijn uit het ju-jitsu. Letterlijk kan ju-jitsu vertaald worden als ‘zachte kunst’.
Gevaarlijke technieken zijn niet weggeselecteerd zodat ju-jitsu vooral bekend staat als bijzonder doeltreffende zelfverdedigingsmethode. Die technieken zijn: schoppen, slaan, vegen, werpen, wurgen, gewrichtklemmen, iemand onder controle houden enz. Eveneens het kunnen aanwenden van een reeks wapens zoals: bo, yo, nunchaku, matrak, boken, katana, tonfa, enz. behoren tot de aan te leren vaardigheden.
Alhoewel ju-jitsu technieken initieel individueel in een statische positie aangeleerd worden is de essentie van ju-jitsu de mogelijkheid om vlot van de ene naar de andere techniek te bewegen, dit in functie van de aanvaller. Aangezien elk stijl de nadruk legt op een paar voorname technieken (waza), kan het principe van elke techniek in een varia van omstandigheden toegepast worden, dus niet alleen in de manier (bij die techniek) die aangeleerd is. Elke techniek is ontworpen om een bepaald principe te illustreren en te leren.
Ju-jitsu is een volwaardige sport die zowel uithouding, lenigheid als kracht bevordert. Het is echter geen competitiesport, tijdens de training is er een winnaar noch verliezer, er is geen tweestrijd maar slechts harmonieuze actie. Naast het fysieke aspect is ook de geestelijke vorming van groot belang. In sterke mate wordt het zelfvertrouwen, het concentratievermogen en de zelfbeheersing bevorderd.
ju jitsu

Waar

Ito-okita Bilzen v.z.w
Eikenlaan 25, 3740 Bilzen

Wanneer

Ma: 18:30 – 20:00
Za: 15:30 – 17:00

Contact

Sensei De meuleneire Seraphin
rudi.erlich@ito-okita.be
Mobiel: +32 473 65 99 90
Fusegi Ryū Testelt
Den hulst 16, 3272 Testelt
Ma: 19:00 – 20:30
Do: 19:00 – 20:30
Za: 14:30 – 16:00 (jeugd)
Sensei Daelmans Jos
jos.daelmans@pandora.be
Mobiel: +32 474 39 32 65
Ippon Zwijndrecht
Zwijndrecht
Sensei Etienne Van de Merlen
etienne.vandemerlen@gmail.com
Mobiel: +323 575 14 86